driver would not install

victorlcook
Posts: 9
Joined: Sat Oct 22, 2005 5:00 am
Location: California

driver would not install

Post by victorlcook » Fri Oct 21, 2005 7:42 pm

I just bought (from on-line) TrackIR:3 Pro, with version 4.1.025 software in the package. Before Installed this version, I downloaded the latest version, version 4.1.027, and installed it. The installation when in ok, but the driver would not install, automatically of manually.



XP�s installation program reports that �The hardware was not installed because the wizard cannot find the necessary software�. I can see the driver folder and I guess what is supposed to be inside it, but windows xp will not load it into the device manager.



XP does recognize that a USB device is plugged in, but does not identify it, but only that it is unknown.
This looks like an earlier problem, so somebody should have found a fix by now. I did not get to this page until I purchased TrackIR:3 Pro

Some feedback please.

rodom
Posts: 581
Joined: Thu Jul 07, 2005 5:00 am
Location: Philomath, OR

Re: driver would not install

Post by rodom » Sat Oct 22, 2005 7:08 pm

Did you install the software before connecting the device?

E-mail me your device serial number and setupapi.log file to rick@naturalpoint.com

That file is located in your windows folder.

victorlcook
Posts: 9
Joined: Sat Oct 22, 2005 5:00 am
Location: California

Re: driver would not install

Post by victorlcook » Mon Oct 24, 2005 11:48 am

Thanks Rick.
Yes I did install the software first. The S/N is 36246. I received your email today and will be sending you the setup log. Is this URL you gave for a lower version? Once installing the latest version, I understand that the newer version will uninstall the older version, correct?

Thanks

victorlcook
Posts: 9
Joined: Sat Oct 22, 2005 5:00 am
Location: California

Re: driver would not install

Post by victorlcook » Mon Oct 24, 2005 12:39 pm

I posted another message, and thopught it would post to this string.

Sorry.

victorlcook
Posts: 9
Joined: Sat Oct 22, 2005 5:00 am
Location: California

Re: driver would not install

Post by victorlcook » Mon Oct 24, 2005 12:48 pm

[QUOTE]Originally posted by 99th_Cherokee:
[qb]I posted another message, and thought it would post to this string. I installed the version you suggested at: [URL=http://media.naturalpoint.com/software/ ... R_3_13.exe] It still did not find the driver, acutally no driver copied over.

Thanks

[ October 24, 2005, 07:50 PM: Message edited by: 99th_Cherokee ]

rodom
Posts: 581
Joined: Thu Jul 07, 2005 5:00 am
Location: Philomath, OR

Re: driver would not install

Post by rodom » Tue Oct 25, 2005 2:13 am

No. The older version can be installed with the newer one as well. But those are specific instructions I sent you, has to be done to the 'T'.

evdheide
Posts: 9
Joined: Sun Sep 28, 2003 5:00 am
Location: Amsterdam, The Netherlands

Re: driver would not install

Post by evdheide » Wed Oct 26, 2005 3:23 am

I have the same problem but in this case ny problem started with the install of the .25 version. It did work before that. On the other hand, it is Winows that doesn't reccognize the TrackIR. Is it possible that a windows security update messed up something?

victorlcook
Posts: 9
Joined: Sat Oct 22, 2005 5:00 am
Location: California

Re: driver would not install

Post by victorlcook » Thu Oct 27, 2005 4:15 pm

Ok, I got it to work. Here is what I done. With all Natural Point software removed, I installed the latest version, restared my computer, then ran that NPRegfix thing that Rick sent me. It found and fixed the registry, then asked me to restart my computer once more. After it reloaded, I just plugged in the USB to TrackIR and it automatically loaded it into the USB line up, I guess of its own. Windows XP did not ask me to search for it, but just automatically loaded it in. I guess windows must have proprietry drivers reciding somewhere, which it must use, or use to identify whos' driver it is.

Anyway, just run the NPRegfix after you install the latest version, and let it find and fix it.

rodom
Posts: 581
Joined: Thu Jul 07, 2005 5:00 am
Location: Philomath, OR

Re: driver would not install

Post by rodom » Mon Oct 31, 2005 2:50 am

Good deal!

Socialoutcast
Posts: 2
Joined: Tue Nov 08, 2005 5:00 am

Re: driver would not install

Post by Socialoutcast » Tue Nov 08, 2005 1:43 pm

I'm having this same problem and it's really ticking me off. I tried all the stuff in the trouble shooting and nothing. I'll send you all my info.

Post Reply