No device detected

jolsonsalem
Posts: 323
Joined: Thu Oct 11, 2012 9:18 am

Re: No device detected

Post by jolsonsalem » Tue Dec 18, 2012 12:54 pm

Glad to hear it!

Chief1942
Posts: 3
Joined: Tue Apr 23, 2013 4:22 pm

Re: No device detected

Post by Chief1942 » Tue Apr 23, 2013 4:29 pm

Okay. I know you deal with issue a lot, so perhaps a little direction can help with my problem. TrackIR4 using latest drivers for Win7 64. The device was working and then suddenly I get no response from the device what so ever. No lights, zilch. I've moved the device directly to both USB 2.0 and 3.0 connections and still no joy. I've done the uninstall and re-install several times and still the device does not function nor does it appear in the Device Manager. I sense it may have given up the ghost. Have a new one on the way but have not given up that this hardware problem is simply something I'm doing wrong on this end. When I plug the device in Windows Installation Mgr. does not see it and ask for the drivers to be installed. Any help waould be appreciated. Thanks

NaturalPoint-Dustin
Posts: 612
Joined: Tue Mar 19, 2013 5:03 pm

Re: No device detected

Post by NaturalPoint-Dustin » Tue Apr 23, 2013 5:23 pm

Hi Chief,

This device isn't recognized in Device Manager? Have you tried it on other computers as well?
Dustin
Technical Support Engineer
OptiTrack | TrackIR | SmartNav

Chief1942
Posts: 3
Joined: Tue Apr 23, 2013 4:22 pm

Re: No device detected

Post by Chief1942 » Tue Apr 23, 2013 6:29 pm

Yes, tried the TrackIR4 on two separate computers, both Win7 64. It shows in neither Device Manager. I thought perhaps as with some, it might show as an
Unknown USB Device" but even that isn't there. Kinda stumped as you might imagine.

NaturalPoint-Dustin
Posts: 612
Joined: Tue Mar 19, 2013 5:03 pm

Re: No device detected

Post by NaturalPoint-Dustin » Wed Apr 24, 2013 9:41 am

If device manager isn't detecting anything on 2 separate computers, it is safe to assume it is a hardware problem with the TrackIR.
Dustin
Technical Support Engineer
OptiTrack | TrackIR | SmartNav

Chief1942
Posts: 3
Joined: Tue Apr 23, 2013 4:22 pm

Re: No device detected

Post by Chief1942 » Thu Apr 25, 2013 6:54 pm

Thanks for your assistance. That was what I suspected therefore have another in transit.

Post Reply