Smartnav clicks 1000x

This is the place for comments, criticisms and even the occasional compliment related to the SmartNav drivers and profiler. Also the place to discuss and review support issues.
nsr1
Posts: 30
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:16 am

Smartnav clicks 1000x

Post by nsr1 » Wed Jan 18, 2012 3:25 pm

I have a Smartnav 4 and when it starts up, the mouse begins to repeatedly click varying left and right for a good 5mins. This happens even when the dwell clicker is off/not open. The mouse will not move while it's clicking - only a regular mouse can move it but it's still clicking, opening everything.
Any ideas why?

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: Smartnav clicks 1000x

Post by NaturalPoint - Mike » Wed Jan 18, 2012 6:18 pm

I can't say that I've ever heard of this behavior. Have you attempted to uninstall the SmartNav software, reboot, and see if it continues?

nsr1
Posts: 30
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:16 am

Re: Smartnav clicks 1000x

Post by nsr1 » Thu Jan 19, 2012 7:09 am

Tried that, didn't help. When I unplug it before booting, it doesn't do it but as soon as I plug it in, it starts doing it. Even when my pc wakes up from sleeping, it does it but for not as long, though.

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: Smartnav clicks 1000x

Post by NaturalPoint - Mike » Thu Jan 19, 2012 3:45 pm

What version of windows, and what version of smartnav software are you using?

nsr1
Posts: 30
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:16 am

Re: Smartnav clicks 1000x

Post by nsr1 » Fri Jan 20, 2012 7:08 am

Windows 7, ver3.20.037

nsr1
Posts: 30
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:16 am

Re: Smartnav clicks 1000x

Post by nsr1 » Mon Jan 23, 2012 6:57 am

Any help would be appreciated.

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: Smartnav clicks 1000x

Post by NaturalPoint - Mike » Mon Jan 23, 2012 11:53 am

My apologies for the delay, Our support department is closed over the weekends.


Let's try some installation troubleshooting:

Unplug your camera, and uninstall the SmartNav software.
Download a new copy of the latest version of the SmartNav software, and save it to your desktop (note: do not run from the downloader).
Right click on the installer, and select "Run as administrator" (even if your account is an administrator) Finish the installation as normal, plug in your camera, and verify that drivers are properly installed via the device manager.
Run the software, and see if it works properly.

nsr1
Posts: 30
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:16 am

Re: Smartnav clicks 1000x

Post by nsr1 » Tue Jan 24, 2012 2:51 pm

That didn't work. It started doing it as soon as i plugged it in after reinstalling.

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: Smartnav clicks 1000x

Post by NaturalPoint - Mike » Tue Jan 24, 2012 4:50 pm

Okay, let's move on to the next step:

With the camera plugged in, go to the Smartnav software. Click "Control panel", then select the "clicking" tab. There should be two dropdowns in the ability switch section. Set those dropdowns to "", save, and restart the system. When the system comes back up, check the dropdowns and make sure that they are still on ""

nsr1
Posts: 30
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:16 am

Re: Smartnav clicks 1000x

Post by nsr1 » Wed Jan 25, 2012 1:15 pm

It worked! Thank you so much!
Now, when I boot up, it doesn't track properly. For the first 5mins, I see lines in the Tracking tab in the control panel. It goes from a horizontal gray line to the green dot making it impossible to control the cursor then after 5/10mins, it stops but movement is choppy. After 10/15mins, it's all smooth. This happened even when the clicking problem existed.
Any clue why?

Post Reply