single rigid body in middle of volume noise

Post Reply
johnsonthomasson
Posts: 4
Joined: Mon Apr 09, 2018 9:25 am

single rigid body in middle of volume noise

Post by johnsonthomasson » Mon Apr 23, 2018 6:01 pm

We've begun experiencing considerable noise, especially in rotation, in the simplest of tracking circumstances, a single rigid body with 5 markers. We've used our volume for several years and are familiar with the noise that occurs as you approach the edges of the volume, but this is different.

We have 36 Prime 13s on a 20'x40' volume with passive markers. We recently did a thorough re-aiming (the noise started before this). Our calibrations land in the "exceptional" zone. We don't believe this is a sync issue.

We have played with the reconstruction settings and device settings, but haven't found any magical combinations. Does anyone have any suggestions for approaches to identifying the cause of the noise?

steven.andrews
NaturalPoint Employee
NaturalPoint Employee
Posts: 455
Joined: Mon Jan 19, 2015 11:52 am

Re: single rigid body in middle of volume noise

Post by steven.andrews » Tue Apr 24, 2018 1:12 pm

Hi johnsonthomasson,

If you have an unexpired Motive license, you are eligible for Support and could submit a Take for us to look at. We would be happy to help troubleshoot any loss in your tracking quality.

Best,
Steven
--
Steven Andrews
OptiTrack | Senior Customer Support Engineer
help.naturalpoint.com
support@optitrack.com

johnsonthomasson
Posts: 4
Joined: Mon Apr 09, 2018 9:25 am

Re: single rigid body in middle of volume noise

Post by johnsonthomasson » Wed Apr 25, 2018 9:51 am

Thanks, Steven. Will send a sample to support.

Post Reply