TrackIR5.2 software issues

ReDi72
Posts: 20
Joined: Fri Nov 03, 2006 1:28 am
Location: Netherlands

TrackIR5.2 software issues

Post by ReDi72 » Tue Apr 15, 2014 11:37 am

I recently started using TIR again, and installed the latest driver (5.2.x). I have found 2 issues:

- The program is not remembering the profiles I set for certain games. For example, I made a "Racing" profile and selected it for the game Project CARS, but the next time I run the TIR software again, the game is using the Default profile again.

- When I activate the "Racing" profile as mentioned above, the button that I assigned for centering TIR does not work (it's a button on the steering wheel). It does not center TIR and also re-assigning the button in the TIR software does not work, the program does not recognize input from the wheel at all (yet I had assigned it before).
Sometimes it suddenly recognizes input from the wheel, but I haven't found out how.

ReDi72
Posts: 20
Joined: Fri Nov 03, 2006 1:28 am
Location: Netherlands

Re: TrackIR5.2 software issues

Post by ReDi72 » Tue Apr 15, 2014 11:39 am

OK, after writing the above posting I quickly tried something and it seems that the program only detects wheel input if I start the TIR software after switching on the wheel.
Last edited by ReDi72 on Fri Apr 25, 2014 3:44 am, edited 1 time in total.

MikeWitham
NaturalPoint Employee
NaturalPoint Employee
Posts: 1477
Joined: Mon Nov 04, 2013 10:19 am

Re: TrackIR5.2 software issues

Post by MikeWitham » Mon Apr 21, 2014 8:47 am

Hello ReDi72,

Thank you for the update. I will look into it a little more, but I am glad that you have found a workaround.
Mike Witham
TrackIR Product Manager

vctpil
Posts: 10
Joined: Thu Feb 12, 2015 12:53 am

Re: TrackIR5.2 software issues

Post by vctpil » Thu Feb 12, 2015 12:57 am

Hello,

I have the same issue since I had to install the v5.2.2 for Prepar3D.

The software is not remembering the profile and setup (run on startup, run mnimize, etc).

The soft v4 was working very fine, but TrackIR is not working with P3D.

Thanks for the help.
Vincent

MikeWitham
NaturalPoint Employee
NaturalPoint Employee
Posts: 1477
Joined: Mon Nov 04, 2013 10:19 am

Re: TrackIR5.2 software issues

Post by MikeWitham » Thu Feb 12, 2015 1:57 pm

Vincent,

Does the TrackIR software recognize SimConnect or P3D when it is loaded? Have you tried removing and re-installing the TrackIR software?

Regards,
Mike Witham
TrackIR Product Manager

vctpil
Posts: 10
Joined: Thu Feb 12, 2015 12:53 am

Re: TrackIR5.2 software issues

Post by vctpil » Fri Feb 13, 2015 10:43 am

Hi,

I tried the version 5.2.0 but P3D is not working with it.

P3D only recognize TrackIR from the 5.2.1 version but both the versions 5.2.1 and .2 does not keep their settings.

Each time, I uninstall the precedent version, clean and install another one. I also launch everything as administrator, with the same result.

Regards,
Vincent

MikeWitham
NaturalPoint Employee
NaturalPoint Employee
Posts: 1477
Joined: Mon Nov 04, 2013 10:19 am

Re: TrackIR5.2 software issues

Post by MikeWitham » Fri Feb 13, 2015 5:06 pm

Vincent,

I tested 5.2 with P3D and it is working on my machine. As for the settings, have you gone into the NaturalPoint folder located in Program Files (x86), and deleted the Settings.XML? It should repopulate next time you open the software and create a new one with default settings.

Please test that out for me and let me know if it solves the settings problem.

Regards,
Mike Witham
TrackIR Product Manager

vctpil
Posts: 10
Joined: Thu Feb 12, 2015 12:53 am

Re: TrackIR5.2 software issues

Post by vctpil » Fri Feb 13, 2015 9:04 pm

Hi,

Thanks for the tip.

I will be back to home on the next wednesday, and I will try.

Thanks,
Vincent

MikeWitham
NaturalPoint Employee
NaturalPoint Employee
Posts: 1477
Joined: Mon Nov 04, 2013 10:19 am

Re: TrackIR5.2 software issues

Post by MikeWitham » Tue Feb 17, 2015 10:03 am

Vincent,

Are you using P3D v2.4 or v2.5?

Regards,
Mike Witham
TrackIR Product Manager

vctpil
Posts: 10
Joined: Thu Feb 12, 2015 12:53 am

Re: TrackIR5.2 software issues

Post by vctpil » Wed Feb 18, 2015 7:25 am

Hi,

So I re-install the 5.2.2 version and erase the setting.xml.

After the restart, all the settings remain but not the Run on startup. And it's working with Prepar3D 2.4 (I am waiting infos from other users of the PMDG 777 with the 2.5 before installing it).

So, the run on startup is not working

Cheers,
Vincent

Post Reply