Unreliable?

Post Reply
PeteD
Posts: 4
Joined: Thu Nov 24, 2005 5:00 am
Location: Bristol

Unreliable?

Post by PeteD » Fri Dec 16, 2005 1:17 am

Im having terrible problems with my IR4.

When I fire it up 99% of the time it tells me that "no devise detected" and refuses to work.

Ive had it working several times now but its so unreliable its going to go in the bin in a minute unless someone can help??????

PeteD
Posts: 4
Joined: Thu Nov 24, 2005 5:00 am
Location: Bristol

Re: Unreliable?

Post by PeteD » Fri Dec 16, 2005 1:36 am

Thinking about this you may need a bit more info. Im running windows xp.

There is no sign that the system is actually tracking at all.

Ive tried deleting the software and reloading but still no joys, maybe its faulty kit?

At one point when it was working intermittently it appeared to be registering a lot of background stuff.

stevehow
Posts: 1
Joined: Fri Dec 16, 2005 5:00 am
Location: surrey

Re: Unreliable?

Post by stevehow » Fri Dec 16, 2005 5:26 pm

chill peteD
dont throw it just yet..
1st thing is to check if its installed properly in your hardware settings.go to
control panel/system/then box called Hardware/device manager.
look in USB serial bus controllers.
you should see ..Naturalpoint track ir 4,in there.
if not.. you are better off downloading the latest drivers from naturalpoints website and deleting the drivers you have and reinstalling the new ones..i had to do this 3 or 4 times till it worked ...it is well worth the effort..
is it shakin about all over the place??? this is what mine was doing..try this and post back

steve

[ December 16, 2005, 12:26 PM: Message edited by: stevehow ]

snake122
Posts: 410
Joined: Mon Oct 14, 2002 5:00 am
Location: Spencerville, Indiana, U.S.A.

Re: Unreliable?

Post by snake122 » Fri Dec 16, 2005 5:46 pm

This can be a hard problem to sort out. Make sure you email Rick at Naturalpoint's Tech support.

For me, my X-keys causes this problem sometimes It is most likely another USB device that doesn't want to play nice. Try unistalling and then reinstalling them. Also try moving the port your TrackIR is in with and without the software running.

What are your system specs?

Hotdognz
Posts: 568
Joined: Mon Oct 14, 2002 5:00 am
Location: Christchurch, New Zealand

Re: Unreliable?

Post by Hotdognz » Sat Dec 17, 2005 7:31 pm

Hey PeteD as a long time user of TIR products and also a beta tester you will find lots of help here from the NP team, so relax and let them help you out as im sure they will sort it out for you, TIR units are very reliable so it may just be faulty.

rodom
Posts: 581
Joined: Thu Jul 07, 2005 5:00 am
Location: Philomath, OR

Re: Unreliable?

Post by rodom » Mon Dec 19, 2005 4:28 am

Have you emailed me yet? Going through all the weekend emails now.

Post Reply