TrackIr 4 device not detected, blue led flashing

Axel40
Posts: 7
Joined: Sun Mar 06, 2011 8:51 am

Re: TrackIr 4 device not detected, blue led flashing

Post by Axel40 » Sat Mar 19, 2011 1:42 am

No worries about the edit. :grin:

Yea, that sounds about right when I figure in when I bought it.

It's the very minimal amount of use it's had that hurts.

I have barely used this unit (unlike my earlier versions) I just hate the thought that something could die like this after so little use.

I know I'm up s*** creek here but it's pretty poor.

These things cost �130-�150ish in the UK, that is like around $220. See why I'm not happy?

Thanks, Mike, for having the courtesy to reply, that much at least, is appreciated.

GiZiR
Posts: 4
Joined: Mon Mar 21, 2011 12:30 pm
Location: Tomsk, Russia

Re: TrackIr 4 device not detected, blue led flashing

Post by GiZiR » Mon Mar 21, 2011 1:19 pm

Hello!
Guys seems like I have the same problem but with few exceptions.
I left my TrackIR4 PRO without usage for about 2 month. Just today I've donloaded the latest drivers 5.1 final and found out that my device is not operable.
Blue LED in the bottom of the device blinks. But IR LEDs are not lit and camera does not detect any IR emitters. But the software indicates that device is found and shows the ###### number.
My systems are
W7 Home Premium 64 bits
WinXP Pro SP3 32 bits
The situation is the same on both computers.
The device was bought more then 2 years ago.
Can you please advise me some steps to recover my device. Any tests to find out erro codes. May be some diagnostics?
Thanks.
PS: Tried all available 5.X drivers - no result. Also tried the latest 4.X driver no result too.
Last edited by GiZiR on Tue Mar 22, 2011 3:13 pm, edited 0 times in total.
Reason: Serial number removed

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: TrackIr 4 device not detected, blue led flashing

Post by NaturalPoint - Mike » Tue Mar 22, 2011 3:13 pm

Is the TrackIR software set to TrackClip or TrackClip Pro? If the software is set to TrackClip Pro, it will not activate the LEDs inside, nor will it track passive markers like those on the TrackClip.

Do you see any activity in the upper right hand "camera view" box?

GiZiR
Posts: 4
Joined: Mon Mar 21, 2011 12:30 pm
Location: Tomsk, Russia

Re: TrackIr 4 device not detected, blue led flashing

Post by GiZiR » Wed Mar 23, 2011 11:22 am

Thanks for the reply.
"Is the TrackIR software set to TrackClip or TrackClip Pro?"
Tried both - no result.
"Do you see any activity in the upper right hand "camera view" box?"
No there is no activity. Tried with TrackClip and with open fire from lighter.

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: TrackIr 4 device not detected, blue led flashing

Post by NaturalPoint - Mike » Wed Mar 23, 2011 12:09 pm

If the software detects the device, but the camera view box does not react to either a track clip or a flame, it is more than likely that your imager within the TrackIR has gone out.

GiZiR
Posts: 4
Joined: Mon Mar 21, 2011 12:30 pm
Location: Tomsk, Russia

Re: TrackIr 4 device not detected, blue led flashing

Post by GiZiR » Wed Mar 23, 2011 10:16 pm

Does imager is a chip nested code? And as I understand there is no chance to repair it, am I correct?

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: TrackIr 4 device not detected, blue led flashing

Post by NaturalPoint - Mike » Thu Mar 24, 2011 1:47 pm

This is correct, unfortunately.

GiZiR
Posts: 4
Joined: Mon Mar 21, 2011 12:30 pm
Location: Tomsk, Russia

Re: TrackIr 4 device not detected, blue led flashing

Post by GiZiR » Mon Mar 28, 2011 12:02 am

Thanks!

Post Reply