3D Studio Max plugin now available

industryvfx
Posts: 1
Joined: Sat May 28, 2011 2:55 pm

Re: 3D Studio Max plugin now available

Post by industryvfx » Sun May 29, 2011 12:17 am

[quote=NaturalPoint - Yoshi]Bryan,
Can you try "Skeleton as Rigid Bodies" checkbox? [/quote]

I followed the tutorial and tried this as well but when I hit play in arena, the biped in max doesnt move and simply stays in a T-pose. I get 'successfully connected to arena' and then 'biped successfully initialized' but no movement or anything. If I try to hit record, it says 'failed to allocate memory'. Any help would be appreciated as I'd really like to get this tool working. Thanks!

farstar
Posts: 140
Joined: Mon Jan 19, 2009 12:26 am

Re: 3D Studio Max plugin now available

Post by farstar » Tue Dec 13, 2011 5:54 pm

I found to get it to work I needed to have both checked
rigid body data and skeleton as rigid body.

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: 3D Studio Max plugin now available

Post by NaturalPoint - Mike » Tue Dec 13, 2011 10:57 pm

That is correct. Additionally, check firewalls, as connection but no movement can often mean the data port is being blocked.

laneway
Posts: 30
Joined: Thu Sep 15, 2011 2:08 am

Re: 3D Studio Max plugin now available

Post by laneway » Wed Feb 15, 2012 9:40 pm

hi,friends.i need to use arena realtime data to drive the model created by 3dsmax biped template in my app now.
can you tell me how to add the mapping of the skeleton in arena and the skeleton in 3dsmax (created by 3dsmax biped template)?

because the bones number of the two skeleton are different,and some parent_child relationship of bones are different? thanks!

for example, arena has the bone of "left collar" , but 3dsmax biped template has not.

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: 3D Studio Max plugin now available

Post by NaturalPoint - Mike » Fri Feb 17, 2012 4:40 pm

Way -

The 3DS Max plugin should handle the mapping automatically. The only thing you will need to do is select whether or not you want to use a toe (38 marker supports this) or not.

laneway
Posts: 30
Joined: Thu Sep 15, 2011 2:08 am

Re: 3D Studio Max plugin now available

Post by laneway » Fri Feb 17, 2012 9:45 pm

hi,mike.
i need to write my plugin which does like your 3ds max plugin.
now i encounter some trouble,for example,the skeleton in the arena mocap data is different from 3ds max template model.i don't know how to create the mapping of two skeletons.

can you tell me some detail of the development of your 3ds max plugin?
or can i buy the code of your 3ds max plugin?

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: 3D Studio Max plugin now available

Post by NaturalPoint - Mike » Tue Feb 21, 2012 3:53 pm

Hmm, not sure if we can do the code sharing. How are you attempting to make the plugin? What are you wanting to do that our plugin does not provide?

BrainsZ
Posts: 3
Joined: Tue Jun 05, 2012 1:17 am

Re: 3D Studio Max plugin now available

Post by BrainsZ » Wed Jun 20, 2012 1:12 am

I have the same problem, i�m connected with arena also have selected my biped. but when i play the animation in Arena my Skeleton isn�t moving

sponge
Posts: 5
Joined: Mon Apr 08, 2013 11:40 pm

Re: 3D Studio Max plugin now available

Post by sponge » Tue Apr 09, 2013 12:59 am

where are the tutorials?

sponge
Posts: 5
Joined: Mon Apr 08, 2013 11:40 pm

Re: 3D Studio Max plugin now available

Post by sponge » Tue Mar 11, 2014 12:10 am

hi there,what about a sliding issue?how cah we fix that?

Post Reply