uncorrect output values from tracking tool

Post Reply
BrunoMasmec
Posts: 4
Joined: Mon Aug 29, 2011 6:16 am

uncorrect output values from tracking tool

Post by BrunoMasmec » Mon Sep 19, 2011 6:57 am

Hello,
using Tracking Tool, I can correctly define and track a trackable moving free in the 3D space. But if I mount the same trackable on a stepper motor and let it turn slowly, it happens that in some specific points, the Tracking Tool (and also the function TT_TrackableLocation) outputs uncorrect values (Euler angles or Quaternion) since the orientation of the trackable flips upside down (only the orientation frame, not the trackable itself). This seems absolutely irrational to me.
Any suggestion to solve this problem?
Thank you for your help.

bruno

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: uncorrect output values from tracking tool

Post by NaturalPoint - Mike » Tue Sep 20, 2011 2:48 pm

Bruno -

Could you send the .cal, .tim, and .rgb files to support@naturalpoint.com? I'd like to have our developer take a look at this when he gets back into the office on Friday.

jgomezb52
Posts: 7
Joined: Mon Oct 10, 2011 6:21 am

Re: uncorrect output values from tracking tool

Post by jgomezb52 » Wed Feb 22, 2012 7:10 am

I have the same problem in exactly the same scenario: Rotating with a turntable in azimuth (Yaw).

NaturalPoint - Mike
Posts: 1896
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:41 am
Location: Corvallis, OR

Re: uncorrect output values from tracking tool

Post by NaturalPoint - Mike » Wed Feb 22, 2012 12:43 pm

If the motion is captured properly and the markers appear in all frames, I would recommend checking your quaternion conversion method as stated in the other forum thread.

Post Reply