GetDataDescriptions returns 0

NatNet, VRPN, TrackD, and Plugins
Post Reply
ORB_Lab
Posts: 17
Joined: Thu Jan 05, 2012 10:15 am

GetDataDescriptions returns 0

Post by ORB_Lab » Mon Nov 04, 2013 9:04 pm

Hello,
I am trying to get the list of trackables from the server via GetDataDescriptions call but nothing appears to happen. The call returns 0 and the pointer passed in does not change. In Motive I have 1 rigid body and rigid body streaming is enabled. The client has been initialized and I am able to read frame data..

Is there anyplace I can look for error messages/ anybody know whats wrong?

Thanks!

NaturalPoint-Dustin
Posts: 612
Joined: Tue Mar 19, 2013 5:03 pm

Re: GetDataDescriptions returns 0

Post by NaturalPoint-Dustin » Thu Nov 21, 2013 5:33 pm

Hello,

Thank you for posting on the forums. Are you testing with the precompiled samples in the NatNet SDK?
Dustin
Technical Support Engineer
OptiTrack | TrackIR | SmartNav

ORB_Lab
Posts: 17
Joined: Thu Jan 05, 2012 10:15 am

Re: GetDataDescriptions returns 0

Post by ORB_Lab » Fri Dec 06, 2013 12:58 pm

I am testing with 2.5.0. I was testing with my own application, but I just checked the WinFormTestApp with unicast and it also appears to fail with "Unable to retrieve DataDescriptions"
Thanks!

morgan
NaturalPoint Employee
NaturalPoint Employee
Posts: 200
Joined: Tue Jun 24, 2008 2:01 pm
Location: Corvallis, OR, USA
Contact:

Re: GetDataDescriptions returns 0

Post by morgan » Tue Dec 10, 2013 2:46 pm

Some ideas for troubleshooting:

If streaming locally:
- Run with the default settings in Motive and Winforms sample, with both client and server IP addresses set to local loopback (127.0.0.1) on the client, and 127.0.0.1 set in Motive.
- Disable Windows firewall

If streaming remotely
- Disable Windows firewall on client and server
- Check server and client ip settings.
- If either machine has mulitple network cards/interfaces, make sure you are connecting to a network card that can talk to the other network card.
- Remove network switches/hubs between client and server
- Switch to Unicast (on both client and server) to isolate whether multicast filtering is in effect on your network.

Let us know if this helps,

Morgan

Post Reply