TrackIR 5 and Arma 2 &3 problem that just happened

Post Reply
Rick1
Posts: 4
Joined: Sat Mar 09, 2013 6:27 am

TrackIR 5 and Arma 2 &3 problem that just happened

Post by Rick1 » Sun Mar 31, 2013 2:08 am

Maybe I changed a setting accidentally or something but my arma 2 and arma 3 alpha are not recognizing the trackir now. On the Trackir5 panel and headsup views everything looks normal and it operates as expected. The problem happens when I load either arma 2 or 3 and there is no tracking. I noticed that might give a clue to where the problem is. In the arma "controls" all the key and mouse controls a listed in bright white but for some reason the trackir controls are all greyed out and faded. I assume this is because arma isn't seeing the trackir unit but I don't know.

Anyone know what the problem is?

jolsonsalem
Posts: 323
Joined: Thu Oct 11, 2012 9:18 am

Re: TrackIR 5 and Arma 2 &3 problem that just happened

Post by jolsonsalem » Mon Apr 01, 2013 9:55 am

Do you have both green lights on the TrackIR?

If they aren't both lit, in the TrackIR software click on the icon at the top left and choose "Check for game updates".

Prospero
Posts: 13
Joined: Fri Jan 18, 2013 3:20 am

Re: TrackIR 5 and Arma 2 &3 problem that just happened

Post by Prospero » Thu Apr 04, 2013 6:27 am

Within ARMA go to Options, Controls and then Controller select TrackIR and select enable.

Seth Steiling
Posts: 1366
Joined: Fri Jun 27, 2008 11:29 am
Location: Corvallis, Oregon

Re: TrackIR 5 and Arma 2 &3 problem that just happened

Post by Seth Steiling » Thu Apr 04, 2013 5:28 pm

[quote=Prospero]Within ARMA go to Options, Controls and then Controller select TrackIR and select enable.[/quote]
Thanks for the tip, Prospero.
Marketing Manager
TrackIR | OptiTrack

Post Reply