ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run

Raven434th
Posts: 1
Joined: Fri Apr 30, 2010 11:55 am

ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run

Post by Raven434th » Fri Apr 30, 2010 12:02 pm

ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run.

Just instaled the new cat's 10.4 and my Track Ir 5.exe would not run.I reinstaled the TrackIR 5 programe,no-go.Uninstalled the new cat's without reinstaling graphic driver...trackir launched no problem.re-installed the cat again,no-go.Uninstalled the cat 10.4,reinstalled the cat 10.3,launched trackIr just fine.

Just a heads up

VincentG
Posts: 7728
Joined: Mon Jul 17, 2006 5:00 am
Location: Corvallis, Oregon

Re: ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run

Post by VincentG » Fri Apr 30, 2010 12:25 pm

Any changes to the ATI software, in regards to the OPenGL portion?

THracing
Posts: 12
Joined: Fri Sep 02, 2005 5:00 am
Location: Torshalla, Sweden

Re: ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run

Post by THracing » Sat May 01, 2010 1:51 am

Have the same problem. Send a report to AMD Customer Care. I did...

Raidhaennor
Posts: 19
Joined: Fri Jan 29, 2010 1:31 pm

Re: ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run

Post by Raidhaennor » Mon May 03, 2010 11:53 am

Same problem for me, but only with windows XP. With windows 7 the software runs without problem even with the 10.4 installed (well I still have stutters, that hasn't been resolved, but that's not new).

I don't remember seeing anything related to OpenGL in the release notes, but anyone can check for themselves on Ati's website.

markwlee
Posts: 12
Joined: Tue Dec 27, 2005 5:00 am
Location: Brisbane, QLD, Australia

Re: ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run

Post by markwlee » Tue May 04, 2010 5:56 pm

I have XP32, ATI 4890 and the same happened for me. 10.4 was a no-go (TrackIR wouldn't start) so I rolled back to 10.3. I also informed ATI and posted on their forum.

THracing
Posts: 12
Joined: Fri Sep 02, 2005 5:00 am
Location: Torshalla, Sweden

Re: ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run

Post by THracing » Thu May 27, 2010 8:06 am

Problem persists with the 10.5 driver. Vincent, can you check if ATi is aware of this problem?

I'm on XP32, btw...

VincentG
Posts: 7728
Joined: Mon Jul 17, 2006 5:00 am
Location: Corvallis, Oregon

Re: ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run

Post by VincentG » Thu May 27, 2010 12:06 pm

I have seen it a few times -

Do you have any OpenGL settings, enabled within the catalyst software?

THracing
Posts: 12
Joined: Fri Sep 02, 2005 5:00 am
Location: Torshalla, Sweden

Re: ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run

Post by THracing » Thu May 27, 2010 2:49 pm

The only option in CCC concerning openGL is triple buffering which I don't use as it's causing input lag. The answer is no...

THracing
Posts: 12
Joined: Fri Sep 02, 2005 5:00 am
Location: Torshalla, Sweden

Re: ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run

Post by THracing » Fri May 28, 2010 8:50 am

Tried the 10.6 betas but unfortunately no go. Something is fubar in the latest drivers for XP...

THracing
Posts: 12
Joined: Fri Sep 02, 2005 5:00 am
Location: Torshalla, Sweden

Re: ATI Catalist 10.4 drivers not allowing trackir to run

Post by THracing » Thu Jun 17, 2010 3:49 am

Vincent, have you been in contact with Ati regarding the non working trackIR for XP?

It's been broken since the 10.4 drivers. Whats the point of purchasing a tracking device if it's not compatible with gfx drivers?

Post Reply