position in motive and unity

NatNet, VRPN, TrackD, and Plugins
Post Reply
chobitsfan
Posts: 1
Joined: Wed Feb 20, 2019 10:56 pm

position in motive and unity

Post by chobitsfan » Wed Feb 20, 2019 11:13 pm

unity 2018.3.5f1
motive 2.0.2
unity plug-in 1.2

When I move a rigid body toward positive X in motive, it move toward negative X in unity. Y axis and Z axis movement is correct. Did I miss something? Thank you very much

steven.andrews
NaturalPoint Employee
NaturalPoint Employee
Posts: 528
Joined: Mon Jan 19, 2015 11:52 am

Re: position in motive and unity

Post by steven.andrews » Thu Feb 21, 2019 11:33 am

Hello chobitsfan,

Nice to meet someone else who knows Chobits :-)

It is hard to say why your x-axis movement is incorrect while the others are not. It would be best if you could reach out to Support to provide a short recording of what you are seeing, along with screenshots showing all of your Motive Streaming settings.
If you could provide a take (.tak) from Motive displaying your rigid body tracking, that would also be useful in troubleshooting.

Thanks,
Steven
--
Steven Andrews
OptiTrack | Senior Customer Support Engineer
help.naturalpoint.com
support@optitrack.com

steven.andrews
NaturalPoint Employee
NaturalPoint Employee
Posts: 528
Joined: Mon Jan 19, 2015 11:52 am

Re: position in motive and unity

Post by steven.andrews » Fri Feb 22, 2019 11:36 am

Hi chobitsfan,

I wanted to post an update here as I found some more information regarding what you are seeing.
It turns out that Unity uses a Y-Up Left Hand coordinate system while Motive utilizes a Y-Up Right Hand system. To convert from one system to the other requires exactly what you are seeing; x becomes -x.

From this, it sounds like what you are seeing is completely normal and expected.

Cheers!
Steven
--
Steven Andrews
OptiTrack | Senior Customer Support Engineer
help.naturalpoint.com
support@optitrack.com

Emilenoigh
Posts: 2
Joined: Thu Oct 10, 2019 2:43 am

position in motive and unity

Post by Emilenoigh » Sat Oct 19, 2019 6:02 am

Guys I am not seeing how to do this I have the new scenario on a flash drive. Double clicked it, Comes up to the unity of command screen showing the folder with all the maps, data, etc. in it and applications. I drag it there and it just copies it locally and does not install it. What am I doing wrong?

Post Reply