Unlabeled markers are not streamed

NatNet, VRPN, TrackD, and Plugins
steven.andrews
NaturalPoint Employee
NaturalPoint Employee
Posts: 466
Joined: Mon Jan 19, 2015 11:52 am

Re: Unlabeled markers are not streamed

Post by steven.andrews » Mon Nov 27, 2017 12:21 pm

Hi Matthew,

That should be correct.

Cheers,
Steven
--
Steven Andrews
OptiTrack | Senior Customer Support Engineer
help.naturalpoint.com
support@optitrack.com

ChrisWin00
Posts: 3
Joined: Thu Mar 15, 2018 10:33 pm

Re: Unlabeled markers are not streamed

Post by ChrisWin00 » Wed Mar 21, 2018 2:05 am

After reading this thread, I am still unclear what was the solution for streaming unlabeled markers with SampleClient. I am only using one marker at the moment, and the position data in the output file is either just 0s via nMarkers or nothing via nOtherMarkers.

Thanks,
Chris

steven.andrews
NaturalPoint Employee
NaturalPoint Employee
Posts: 466
Joined: Mon Jan 19, 2015 11:52 am

Re: Unlabeled markers are not streamed

Post by steven.andrews » Wed Mar 21, 2018 11:55 am

Hi ChrisWin00,

I am confused as to why you are unable to receive the unlabeled marker data. If I use the out-of-the-box pre-compiled SampleClient.exe that is included with NatNet, I see all of the unlabeled marker positions being displayed correctly. So the SampleClient should already receive unlabeled markers.

Are you certain you have Labeled Markers, Unlabeled Markers and Solver Replaced Occlusions all enabled in Motive streaming settings?
If you run the pre-compiled exe that is provided, do you see the marker position displayed in the console correctly? Perhaps the issue is only with the writing of the values to file.

Steven
--
Steven Andrews
OptiTrack | Senior Customer Support Engineer
help.naturalpoint.com
support@optitrack.com

Post Reply